SD omöjliggör assimilation

AFTONBLADET PUBLICERADE DEN HÄR DEBATTARTIKELN.

Om SD hade velat assimilera alla som bor i Sverige, hade de gjort det effektivast genom att göra Sverige så tryggt för oss alla som möjligt.

En judisk komiker konstaterade att det största hotet mot judisk humor är trygghet. Några generationers medelklassjudar och vad i herrans namn ska man sen skämta om?

Samma gäller assimilation. Ju mer hat, ju mer hot, desto större behov har minoriteterna av att hålla samman, framhäva sin kultur, sitt språk, sina traditioner. Hävd. Jag har rätt att vara den jag är och ingen översittare ska ändra på det mot min vilja.

Det är delvis på grund av detta som Sverigedemokraterna aldrig kommer lyckas med sin ihopbuntande och exkluderande politik. De och alla andra partier som just nu kämpar sig blodiga i önskan om den hårdaste migrationspolitiken, de köttigaste straffen och den mest fientliga retoriken kommer misslyckas fatalt i sina strävanden efter ett homogent Sverige.

”Jag känner att jag blir pressad längre bort från det svenska, från svenskarna, på grund av stämningarna i Sverige, den ökande intoleransen och likgiltigheten som sprider sig bland de etniska svenskarna, den slags politik som råder. Ja, jag pressas bort från det svenska. Sådant bidrar också till att forma identitet.”

Så känner en person som identifierar sig som same. Tidigare både som svensk och som same, men inte så mycket svensk längre.

”Själv har jag alltid sett mig som både jude och svensk, men senaste tiden har jag börjat tala om ”svensken” eller ”svenskarna” som en grupp jag själv inte är en del av.”

Så känner en person som identifierar sig som jude. Tidigare både som svensk och som jude, men inte så mycket svensk längre.

Det finns kvinnor med kulturella rötter i muslimska områden som inte, eller knappt, är troende, men som ändå börjat bära slöja av precis det anledning som nämnts här ovan: Hävd. Rör inte mig och min kultur!

I Sverige är det inte tryggt att öppet visa att man är muslim, jude, same, svart, rom eller tillhörande nån annan minoritetsgrupp. Just svart kan ju vara lite svårare att dölja än vad det är att dölja det andra – och det argumentet dyker faktiskt upp ibland: Du kan ju dölja din etnicitet! Dölj din davidsstjärna, visa inte dina samiska färger, ta av dig slöjan.

Det är ett uselt argument. Ingen ska behöva dölja vem den är.

Men om man helt krasst vill att alla svenskar ska vara så lika varandra som möjligt… då är det faktiskt rätt så smart att låta befolkningen vara precis som den vill vara och att låta den vara trygg.

Höj lönerna för låginkomsttagare, se till att man kan visa att man är hbtq, jude, same, rom, svart, brun, muslim eller nåt annat. Se till att kvinnor har rätt till sina egna kroppar, gör samhället mer jämställt, utvisa inte barn till farliga länder, uppfostra män till att få visa känslor, se till att skattepengar inte flyr till andra länder, förbättra vård, skola och omsorg.

Skapa en så stark trygghet som möjligt för så många som möjligt under åtminstone ett par generationer och vips, Sverigedemokraterna kommer inte behöva kämpa lika hårt längre för att assimilera befolkningen.

Fast egentligen är det ett uselt förslag till Sverigedemokraterna att verka för trygghet och jämställdhet – för den dagen svensken inte längre är rädd, kommer deras parti vara tillbaka till den organisation den var på 90-talet. Stålhättor, hakkors och ett par hundra rakade skallar.


Simon Vinokur, initiativtagare till Integrationssegling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *