Aldrig 2015 igen!

Äntligen en statsminister som säger som det är. ”En sak ska vi vara väldigt klara över: vi ska aldrig tillbaka till 2015. Där kommer inte Sverige att hamna igen”, sade Löfven i en intervju i Dagens Nyheter häromdagen.

”Sverige kommer inte att ta emot lika många asylsökande nu som under flyktingkrisen i samband med Syrienkriget”, säger han.

Sverigedemokraterna har genom åren lyckats påverka Socialdemokraterna. Tack och lov. Inte nog med att Sverige inte tänker ta emot lika många flyktingar nu som då – vi vet det dessutom i förväg. Äntligen en regering som öppet och tydligt vågar begränsa asylrätten genom att i förväg avgöra hur många som kommer ha möjlighet att söka asyl här.

Och den där flyktingkrisen vi utsattes för förra gången är det faktiskt orimligt att vi ska utsättas för igen. Det var ju total systemkollaps då!

Ärligt talat: det är synd om oss som var tvungna att stå ut med flyktingarnas kris. Det är väl inte vår sak att påverkas av att människor i andra länder riskerar att mördas, våldtas, misshandlas eller bli sexslavar? Se bara på Finland under andra världskriget: det var minsann inga som flydde till Sverige då, bara för att vi råkade vara nära! Eller, jo, några få ungar tog vi ju emot. Ungefär 70 000. Men inga judiska eller romska flyktingar i varje fall, de var ju faktiskt tyskarnas ansvar. Trist för dem att de gasades, våldtogs och mördades, men seriöst: hur skulle det som hände där vara vårt ansvar?

Eller, i och för sig, några judiska ungar tog vi ju emot. 500 ungefär. Men inte några romer.  Skillnad på barn och barn redan då, så vi håller oss ändå till svenska traditioner nu. Men de var ju i varje fall inte muslimer! Eller, det är inte alla i Afghanistan som är muslimer, men det är väl sak samma: de får väl ta sin konflikt med talibanerna själva? Varför ska vi bry oss? Och de ensamkommande ungarna som flydde hit från Iran, Afghanistan och Pakistan: de är ju vuxna nu. Hem och slåss med er! Right? Det finns ju stenar att kasta på talibanerna, hur svårt kan det vara? Nn kanske till och med kan hitta en pistol. Du och jag hade mosat talibanerna om vi åkt dit. I varje fall hade jag det. Jag har spelat Call of Duty. Hur svårt kan det vara då?

Ge mig en sten!

Det var i varje fall hårt att vara svensk 2015. Allt fick ju stänga ner. Systembolaget fick slut på sprit, sjukhusen sköts i sank, läkarna var tvungna att fly landet. Vi hade ingen fungerande poliskår för snutarna var de första som mördades, människor slog sönder alla butiker i brist på mat och vatten. Kollektivtrafiken stod stilla och ni minns väl hur Stockholm såg ut före och efter? Våra pensionärer var tvungna att bygga upp allt med sina bara händer. Det är alltid de som åker på att bygga landet. De med barn fick gömma sig och de sina i skyddsrummen, alltmedan bomberna föll utanför. Jag minns en händelse extra väl: jag var på Arlanda när krisen satte in och mängder av svenskar försökte fly genom att hänga sig fast på SAS-plan som desperat lyfte från startfälten för att inte trampas sönder av alla miljontals stockholmare som såg flyget som deras sista väg bort härifrån.

Vi måste verkligen se till att inte hamna i samma hopplösa situation som 2015!

Statsminister Stefan Löfven, utrikesminister Ann Linde, justitie- och migrationsminister Morgan Johansson med flera – vad i herrans namn är det för fel på er? Att så få flyktingar som möjligt når Sverige är inget att vara stolt över. Skäms på er! Sluta bete er som om ni vore sverigedemokrater. En gång i tiden var Sverige en humanitär stormakt. Det var vad vi var kända för utomlands. Inte som nu, när det bästa ni har att komma med är att avhumanisera afghaner och vräka ur er: ”vi ska aldrig tillbaka till 2015”.

Debattör,
Simon Vinokur
Obs! Jag anser att flyktingkrisen är flyktingarnas kris, inte vår. Och att ta emot så få flyktingar som vi gör nu är helt galet, vi behöver hjälpa fler.

2 svar på ”Aldrig 2015 igen!”

  1. Mycket bra skrivet! Nu försöker Stefan Löfven och Socialdemokraterna avleda diskussionen angående särbehandling av flyktingar från Afghanistan med att få rubriker om Löfvens avgång istället. De har verkligen anammat Sverigedemokraternas taktik att flytta fokus till felaktiga saker…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *