Överväger du Sverigedemokraterna?

Det här är en vädjan till dig som funderar på att rösta på Sverigedemokraterna.  


Jag vill förklara för dig varför jag och många med mig känner så starkt kring ditt val att rösta på SD. Jag kan självfallet inte tala för alla 87 procenten som inte röstade på Sverigedemokraterna i förra valet, men jag tar mig rätten att göra det ändå.  

Du är i din fulla rätt att tycka precis som du vill om precis vad du vill, till och med när det strider mot fakta. Vi har lagar i Sverige som säger att du inte får säga vad du vill, var eller när du vill, men tycka, det får du göra precis hur du vill. I valet får du även rösta precis som du vill.

Vad det här valet verkligen handlar om är inte om vi ska ta emot flera eller färre flyktingar, eller om vi har lyckats eller misslyckats med integrationen. Det här valet handlar inte primärt om huruvida vi ska ha lägre eller högre skatt, om vi ska införa nollvision mot dödsolyckor på arbetsplatsen eller om beställningen av Nya Karolinska är åt fanders eller ej.

Det här valet handlar primärt om vilket samhälle vi vill leva i framöver.  

Om du vill ta emot färre flyktingar, om du vill införa hårdare straff mot brott såsom till exempel stenkastning, om du anser att integrationen har misslyckats och att de som tigger är ett problem för dig så finns det flera partier att välja bland. Exempelvis Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Vad som verkligen skiljer Sverigedemokraterna från de andra riksdagspartierna är inte migrationspolitiken, även om Sverigedemokraternas migrationspolitik är lite hårdare än övriga partiers. Det som skiljer dem åt är allt sånt som rör demokrati, för om du röstar på Sverigedemokraterna så går du dels miste om de saker som förut var anledningen till att du röstade på andra partier  – såna saker som facket, nollvision om dödsolyckor i arbetslivet, kvinnors rätt att bestämma själva över sina kroppar med mera. Dels riskerar du att behöva leva i ett samhälle som snabbt kan komma att närma sig de samhällen vi ser i Ungern och i Polen idag. Även om det vid en första anblick kan framstå som lockande för dig så tror jag att du aldrig skulle vilja bo där.

Jag tror att du uppskattar att vi lever i ett förhållandevis rättssäkert samhälle med yttrandefrihet, pressfrihet och rätten att demonstrera utan att militär sätts in mot dig och att du kan välja att ha ett förhållande med någon från ett annat land, att du kan läsa vilka böcker du vill, att du kan tillhöra den etnicitet du tillhör, ha den hudfärg du har, att du kan gå på museer som inte bara visar det staten vill att du ska få se, att du kan leva i ett samhälle där regeringen inte misstror de forskare som säger att klimatet och den globala uppvärmningen är ett problem med mera.

Om du väljer att rösta på ett demokratiskt parti istället för på SD så blir det som att äta kakan och ha den kvar. Du kan rösta på ett parti som vill minska den redan starkt begränsade invandringen men som i övrigt kommer jobba på att utveckla det demokratiska samhälle vi lever i idag.

Det du tycker om hos Sverigedemokraterna kan du säkert hitta hos ett annat parti och i samma veva slippa de delar hos Sverigedemokraterna som hotar inte bara andras utan även din framtid.

Din röst är avgörande. Snälla använd den inte i affekt!

Simon Vinokur, debattör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *